Защо пребиха до смърт Самуил от Петрич

Версията на местните хора е, че нападателите са били дрогирани

Защо пребиха до смърт Самуил от Петрич | StandartNews.com

"Има най-различни версии какво се е случило. Със сигурност знаем само, че е бил зверски пребит. В следствие на тежки удари в главата изпада в кома и се бори за живота си седмица в София"

Това заяви в ефира на Нова телевизия Страхил, братът на убития в Петрич 44-годишен бизнесмен Самуил. Мъжът бе пребит пред денонощно заведение в Петрич преди няколко дни. След побоя, Самуил е открит в безпомощно състояние със животозастрашаващи травми и спешно е транспортиран в столична болница.  Инцидентът станал около 05.00 часа.

"Не знам дали е познавал момчетата. Предполагам, че ги е знаел, защото той познава целият град. Контактна личност е, веселяк, винаги се усмихва", добавя братът на Самуил."В града се говори, че хората, които са го пребили са били дрогирани и пияни", заяви жител на Петрич.

В разговора се намеси и младеж, който е пристигнал на мястото малко след инцидента:"Видях как мъжът лежи, целият в кръв, а трима се бореха за живота му. Беше си глътнал езика. Единият човек даже плачеше", спомня си младежът.

"Не видях нападателите. Дойдох по-късно, когато всичко вече беше приключило", добавя той.

.„Тази агресия си обяснявам с употребата на наркотични вещества. Хората си мислят, че всичко им е разрешено и позволено, но не е така“, казва жителка на града.

Хората от Петрич казват, че Самуил е бил добър човек. „Ако хората около него са се опълчили, сега той щеше да е жив. Сигурно е имало хора, които са гледали и не са помогнали. Казват, че е имало таксита и наблюдаващи и никой не е помогнал на невинен, който е пребит на улицата“, казва жителка на града.

Тя е възмутена, че децата  растат в такава среда.

„Утре може да бъдем ние. Познавахме го, не можем да го върнем, но нека направим нещо, за да не се случва повече“, добави жената.

Братът на Самуил през сълзи каза, че не иска лична саморазправа. Убийците на брат му са оставили едно семейство без баща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай