Заради мухлясали пари! GPS грешка отвлече мъж и го прати в болница

Страшен екшън в Разградско

Заради мухлясали пари! GPS  грешка отвлече мъж и го прати в болница | StandartNews.com

GPS  грешка отвлече мъж и го прати в болница. Оказа се, че петимата мъже от Разградско, които бяха задържани за отвличане с цел грабеж, са объркали жертвата си, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Такава грешка се случва много рядко в криминалистиката, сподели окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Разследването на случая е започнало на 2 ноември, след подаден късно вечерта сигнал от жителка на Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали и били мъжа, с когото живее на семейни начала, насила го качили в автомобил. Малко след това похитеният бил изхвърлен от колата, а похитителите му избягали. Мъжът е в болница в тежко състояние. Челюстта му е натрошена, направена му е операция по спешност.

„Оказало се, че мъжът е отвлечен и пребит по погрешка, заради близо 3000 лв., които негов съселянин намерил", обясни прокурор Тодоров.

Най-абсурдното от всичко - парите били мухлясали и почти негодни за използване. Притежателят им ги открил в дюшека на майка си. В банка в Разград е направено заявление банкнотите да бъдат подменени. Похитителите успяват да се доберат до бордерото за подмяна на парите и решават да ги откраднат.

За да стигнат до притежателя на сумата, те задават на джипиеса на джипа БМВ Х 5, с който се придвижват от Острово до адреса му в Хърсово, но се оказва, че всъщност навигацията им изиграва лоша шега и ги закарва на друг адрес, разказаха още от прокуратурата.

Мъжете на възраст между 28 и 41 години, а отвлеченият и пребит мъж - на 52. Пишман похитителите носили с пистолети, пушка и маски. Повече от един час те се опитвали да измъкнат от жертвата информация къде са парите. Похитителите са направили опит да отвлекат и доведената 13-годишна дъщеря на потърпевшия, но момичето заплашило, че ще се самоубие. Насочило спринцовка с инсулин към врата си, след това се барикадирало в една от стаите.

Установени са всички петима извършители, а четирима от тях са задържани. Петият се присъединил към останалите по пътя по тяхна покана. За двама от тях, които са криминално проявени за различни престъпления са внесени мерки за неотклонение "задържане под стража", които ще се гледат в петък от състав на Разградския окръжен съд.

Обвиненията срещу тях са за грабеж и отвличане, като наказанието за първото деяние е лишаване от свобода от 5 до 15 години, а за отвличане - от 7 до 15 години. Петимата мъже нямат официална месторабота, занимават се с бодибилдинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай