Неделя,

Закопчаха "износители" на проститутки за Гърция

От: Рачо Рачев, сн. МВР -
220
Закопчаха "износители" на проститутки за Гърция
A
A
A

Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на петима участници в престъпната схема - занимавали са се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация на територията на Гърция.

Групата е неутрализирана на 12 март 2020 година. Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП и колегите им от териториалния сектор на дирекцията за района на Плевен и Ловеч, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Това съобщиха от МВР.

В хода на операцията на три адреса в Плевен и един в София, както и от банкови сейфове, ползвани от участниците, са иззети документи, свързани с престъпната дейност, компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хил. лв. в различна валута (50 хил. евро, 40 хил. долара, 170 хил. лв.), около 1 кг златни накити и други доказателства. Иззети са и 4 луксозни автомобила.

Според първоначалните данни участниците в групата набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, транспортирали ги до там и контролирали дейността им на място.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петимата участници в престъпната схема Определени са им мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 20 000 лева. На единия от тях, който трайно е пребивавал в Гърция, е наложена забрана да напуска страната.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com