Закопчаха двама изнудвачи от Казанлък

Прези изминалата седмица М.Н., на 37 г., и П.Д., на 38 г., на няколко пъти посетили завърналия се от гурбет в чужбина Смаил А. в дома му в с. Бузовград и го заплашили че, ако не им даде 20 000 британски паунда, ще го убият и ще унищожат къщата и имущество

Закопчаха двама изнудвачи от Казанлък | StandartNews.com


   Двама мъже от Казанлък са арестувани и привлечени като обвиняеми за изнудване със заплаха за убийство на 36-годишен мъж от казанлъшкото с. Бузовград. Това съобщиха от днес от държавното обвинение. Прези изминалата седмица М.Н., на 37 г., и П.Д., на 38 г., на няколко пъти посетили завърналия се от гурбет в чужбина Смаил А. в дома му в с. Бузовград и го заплашили че, ако не им даде 20 000 британски паунда, ще го убият и ще унищожат къщата и имуществото му. Изнудваният се оправдавал, че няма толкова пари, но след третата заплаха се се оплакал в полицията. Уговорили се с изнудвачите, че след като изтегли сумата от банката на другия ден ще им предаде част от парите. В деня на уговорката в момента, в който Смаил предал на изнудвачите 2400 лв и 200 британски паунда, те били арестувани от полицията.
   Вече са извършени много от процедурите за документиране на престъплението - огледи на местопроизшествието и на автомобил, разпознаване и освидетелстване на лица, разпити на свидетели, назначени са експертизи, събрани са и писмени доказателства, информират от районната прокуратура в Казанлък. Активните действия по разследването продължавали.
  Поради високата степен на обществена опасност на извършителите и на деянието им, обвиняемите М.Н. и П.Д са били задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа. Днес щяло да бъде внесено искане в районния съд в Казанлък  за постоянен арест на двамата изнудвачи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай