Закопчаха лихвар, заробвал бедни

Закопчаха лихвар, заробвал бедни | StandartNews.com

Габрово. 33-годишен мъж от севлиевското село Дамяново  е задържан за незаконна лихварска дейност, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Габрово. Мъжът давал парите на закъсали финансово хора с лихва до 50%.

И.С. е задържан  след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор „Икономическа полиция” при Областната дирекция на МВР и на РУП-Севлиево. Мъжът е с множество криминални регистрации – за кражби, измами, обсебване и др. престъпления. Същият е уличен в извършване на незаконно лихварство - предоставял парични заеми срещу лихва без да има разрешително за такава дейност.

В хода на работата по случая е установено, че през 2012 г. е отпускал заеми в размер между 100 лв. и 1000 лв. на лица във финансова нужда, като лихвата варирала от 30% до 50%. До момента са установени и разпитани над 10 човека от различни населени места на Севлиевска община, свидетели на незаконната лихварска дейност.

И. С. е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 252, ал. 1 от НК.

Работата по изясняване и документиране цялостната му престъпна дейност продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай