Заклаха дистрибутор за 5 бона на Великден

Убиецът бил приятел на жертвата, захвърлил трупа в нива

Заклаха дистрибутор за 5 бона на Великден | StandartNews.com

Бургас. Жестоко убийство разтърси Бургас навръх Великден. 22-годишният дистрибутор на ядки и чипс Николай Христов бе заклан от свой приятел в нощта на Разпети петък.

Преди това Николай събрал оборотите от сергиите и магазинчетата и приключил с над 5000 лева работния ден. Тъкмо тези пари са поводът за убийството му. За часове полицията успя да задържи килъра - 21-годишния Тодор Атанасов. Екзекуторът е бил приятел и съсед на жертвата. Двамата живеели в един вход в блок 20 в комплекс "Славейков" и се познавали от деца.

Макар и да не се виждали всеки ден, двамата излизали в една компания. Тодор обаче бил наркоман, не работел и постоянно нямал пари. Николай пък бил добро момче, завършил морското училище и си намерил добра работа. Заради дружбата им често единият правел услуги на другия, давал му нерядко пъти и пари на заем. В злополучния ден Николай взел Тодор със себе си като придружител, докато събирал оборотите. Така наркоманът сътворил пъклен план да ликвидира приятеля си и да му вземе парите. Той го умъртвил в служебния микробус "Форд Транзит", като го наръгал 4 пъти с нож. След това се отървал от трупа, хвърляйки го в нива край карнобатското село Сигмен.

После Тодор подкарал колата и я изоставил край бургаския квартал "Банево", взел градския транспорт и се прибрал в апартамента си. Родителите на Николай подали сигнал в полицията в събота на обяд, че синът им не се е прибрал цяло денонощие. Убийството е било разкрито по джи пи ес системата, която показала маршрута на автомобила и къде е спирал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай