Петък,

Загиналият полицай борил телефонните измами

От: стандарт -
518
Загиналият полицай борил телефонните измами
A
A
A

 

Началникът на РУ-Ветово главен инспектор Станислав Станчев, който загина в тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус“, години наред е преследвал телефонните измамници.  

Автомобилът, в който  полицаят е пътувал със семейството си, е бил пометен от румънски автобус. Съпругата и синът на полицейския шеф са откарани в тежко състояние в болницата в Шумен.

Инцидентът е станал малко след 17 часа край бензиностанция до пътен възел „Каспичан“ в посока Шумен. Румънският автобус „Сетра“ е излязъл от бензиностанцията и се е включил в магистралата, без да изчака лекия автомобил „Рено“ на главния път. Колата не е имала шанс да избегне автобуса и е последвал жесток удар.

На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Шумен и Нови пазар, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ. 42-годишният Станислав Станчев е загинал на място, а 36-годишната му съпруга и 10-годишният им син са откарани в МБАЛ – Шумен. Те са настанени в интензивното отделение с опасност за живота.

Водачът на автобуса е тестван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са отрицателни.

Трагичната новина за смъртта на главен инспектор Станислав Станчев, който имаше безупречна репутация на полицай-професионалист, ерудиран и добър човек,  потресе колегите му от Русе, както и жителите на Ветово.

Той започва работа в Детска педагогическа стая, а преди да оглави управлението е бил шеф на група „Криминална полиция“ във Ветово, градът прочул се с телефонните измами. Станчев е назначен за началник на РУ-Ветово на 12 февруари 2018 г.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com