Задържаха тийнейджъри стрелци

Задържаха тийнейджъри стрелци | StandartNews.com

София. Задържаха тримата младежи, които стреляха по трамвайни мотриси с въздушен пистолет. Това обяви презцентъра на МВР пред Агенция "Фокус".

На 10 април след проверка на полицаи в районното управление са задържани трима софиянци – А.Г. на 18 години, Д.Ц. на 19 години и един непълнолетен на 17 години. И тримата са произвели изстрели в въздушен пистолет от движещ се автомобил "Рено клио".

На 26 март около 15.20 часа в района на спирка на бул. „Акад. Иван Гешов”  тримата счупили те две от панорамните стъкла на трамвайна мотриса №5. За тази вандалска проява им е образувано досъдебно производство.

Седмица по-късно младежите продължават да се провиняват. На 3 април, на трамвайна спирка в ж.к. „Овча купел” те счупили стъклата на още два трамвая,  за което получили още едно производство.

Проверката на полицията показва, че лекият автомобил бил управлявал Д.Ц. , а пистолетът е собственост на А.Г.  И тримата са признали за деянията си и предали пистолета.

Материалите по двете досъдебни производства са изпратени в Софийска районна прокуратура. На непълнолетния е повдигнато обвинение. Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай