Задържаха шофьор с 6,09 промила алкохол в кръвта

Задържаха шофьор с 6,09 промила алкохол в кръвта | StandartNews.com

Враца. Шофьор на автомобил с 6,09 промила алкохол в кръвта е задържан тази нощ при специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата в Хайредин, съобщиха от Областна дирекция /ОД/ на МВР във Враца, пише БТА.

23-годишният барман Емил Любенов, който живее в близкото село Манастирище, е управлявал лека кола "Фолксваген Голф", когато е спрян за проверка от полицейски патрул. При тест с дрегер за употреба на алкохол, уредът установил впечатляващите 6,09 промила в издишания въздух, уточняват от ОДМВР.

Полицията е закарала пияния шофьор до филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Козлодуй, където той дал кръвна проба, след което е задържан в районното полицейско управление в Козлодуй за 24 часа, за да изтрезнее. Срещу него е започнато бързо полицейско производство.

В учебника по съдебна медицина пише, че съдържание от 4,5 промила алкохол в кръвта е опасно за живота, съобщи личният лекар д-р Цезар Пенчев. Но барманът все пак е жив и засега само може да се гадае дали дрегерът е отчел правилно резултата или пък става дума за медицинско чудо.

Младият мъж работи в кафене „Централ" в съседното село Хайредин, което е общинският център. Заведението пък е на кмета Тодор Тодоров. Местният управник не може да повярва, че това се е случило с неговия служител. Според него той е добро и много работливо момче, което не пуши, не се дрогира и по принцип не пие.

Предстои да бъдат обявени резултатите от анализа на кръв, които ще внесат яснота по случая. 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай