Взривиха пицария на брат на "Килър"

Таньо Вълев бил акционер в Тракия-банка

Взривиха пицария на брат на "Килър" | StandartNews.com

Стара Загора. Бомба е избухнала пред ресторант-пицария "Сан Мартин" в Чирпан в четвъртък вечерта, съобщиха от полицията. Силният взрив е отекнал в целия център на града малко след 19, 30 часа.  Заведението се намира в централния градски парк в Града на Яворов. Взривната вълна е помела две от остъклените врати на входа и потрошила и стъклата на паркирани наблизо автомобили.

По време на бомбения атентат пицарията не е работела, но в едно от вътрешните помещения се намирали четирима строители, които през деня извършвали ремонт. За щастие стаята, в която вечеряли работниците, била далеко от взрива и те не се пострадали. Районът около ресторанта е бил отцепен веднага след сигнала за бомбата. Още вечерта са били разпитани свидетели и очевидци на инцидента. Извършени са били и проверки на други заведения, търговски обекти и лица близо до пицарията. При първоначалния оглед, в които са участвали и експерти от  СДОТО, е било установено, че става дума за самоделно взривно устройство. В петък през деня е извършен и втори оглед на мястото на взрива, който ще даде повече яснота на специалистите за вида и силата  на самоделната бомба.

Според местните хора ресторантът - пицария „Сан Мартин” е собственост на 51-годишния Таньо Вълев, брат на единия от подсъдимите по делото „Килърите” -  Георги Вълев. На времето Таньо също е бил акционер в скандалната Тракия-банка, която става причини за някои от поръчковите убийства на килърите от групата на Петър Стоянов – Сумист. Както е известно прокуратурата поиска за всички от групата, включително и за Георги Вълев – доживотен затвор.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай