Взрив в гробницата на ромски барон

Устройството е било поставено под бетонната плоча

Взрив в гробницата на ромски барон | StandartNews.com

Гробница на ромски барон, починал преди 11 дни, бе взривена в гробищен парк "Басарбово" в Русе. Поруган е последният дом на уважавания сред кардарашите 64-годишен Симеон Тодоров, алармираха от семейството му, което е убедено, че става дума за вендета срещу тяхната фамилия, а полицията разследва инцидента, съобщи "Русе Медиа".

Близките на Симеон научили за взрива рано сутринта, когато им звъннали да ги информират, че гробницата е осквернена. Взривното устройство е било поставено под дебелата 25 см бетонна плоча, насочено навътре към гроба и покойника.

Едни страхливи нещастници, които те няма да имат и гробове. Ти на умрял човек да отидеш да сложиш взрив, той е умрял човекът, какво ще го взривиш. Той си е горе, на небето, те са долу на земята“, казва вдовицата Кинка Тодорова.

„Това не може да го направи един обикновен човек. Хората са бедни, няма какво да ядат, ще тръгнат да търсят взривове. Това го е направил човек, който има и пари, и власт.

От полицията казаха, че това е човек-специалист, защото той е обърнал специално взривът да отиде към гроба, иначе щеше да събори и други гробове“, казва вдовицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай