Втори задържан за кокаина в Студентски град

Под ръководството на Софийска градска прокуратура продължава работата по образуваното досъдебно производство

Втори задържан за кокаина в Студентски град | StandartNews.com

Под ръководството на Софийска градска прокуратура продължава работата по образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение в ж.к. „Студентски град“, съобщиха от прокуратурата.

Първоначално в качеството на обвиняем по делото е бил привлечен Н.П., който към настоящия момент е с постоянна мярка за неотклонение „задържане по стража“.

След извършени множество действия по разследването – претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК - експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е установила съпричастността на лицето М.Н. към деянието.

Същият е привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“, извършено в съучастие с Н. П.

Понастоящем М. Н. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои наблюдаващият делото прокурор в СГП да внесе в съда искане за налагане на най – тежката мярка за неотклонение по отношение и на него - задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Над 300 килограма кокаин откриха в Студентски град в София в края на месец май. Кокаинът с висока чистота бил съхраняван в трикрилен гардероб в спалнята на задържания и в скрин в кухнята – 248 пакета в гардероба и още 79 подобни пакета в скрина.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев определи жилището като депо. Той заяви, че кокаинът не е предназначен за българския пазар, а за Западна Европа и за Азия.

С оглед на наближаващия летен сезон, само около 30-40 килограма са били предназначени за разпространение в България, посочи комисар Хаджиев.

Според шефа на СДВР общата стойност на иззетия кокаин е около 10 млн. евро, цената на улицата може да достигне над 80 млн. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай