Връщат Ветко в полунощ

Чака се връщането и на съпругата му Маринела

Връщат Ветко в полунощ | StandartNews.com

Емблематичният хотелиер на прехода Ветко Арабаджиев ще бъде върнат у нас късно малко след полунощ с полет от Испания. Ще го конвоират служители на "Съдебна охрана". По искането на прокуратурата за връщане и на съпругата му Маринела все още няма решение на испанските власти.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни, че искането за екстрадиция на Маринела Арабаджиева е предявено в срок, но адвокатите й правят всичко възможно предаването й на българските власти да бъде забавено. "Шансът това да се случи е минимален", смята Гешев, цитиран от БНР.

След като Ветко Арабджиев кацне на летище София, го чака съдбата на Николай и Евгения Баневи и на Митьо Очите – отива директно в ареста на Националното следствие. Там ще му бъде официално повдигнато повдигане –лично и пред адвокат, за пране на пари и данъчни престъпления. Следва искане за постоянно задържане под стража, по което трябва да се произнесе Специализираният наказателен съд. Ветко Арабаджиев е обвинен в лидерство на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. При спецакция в хотела им „Маринела” в София разследващите откриха пачки в кутии за обувки и в куфари.

Семейство Арабаджиеви бяха арестувани в Испания след няколко месеца издирване. Те бяха задържани в къщата на друг българин – Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Двамата отказаха доброволна екстрадиция и затова се наложи връщането им да бъде одобрено от съда. Докато Арабаджиеви бяха издирвани в чужбина, синът им Вълчо прекара няколко месеца в следствения арест с обвинение за пране на пари. Миналата седмица той бе пуснат на свобода срещу рекордната гаранция от 500 000.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай