Връщат Анита Мейзер в затвора за кратко

Анита Мейзер получи наказание 2 години затвор, след като беше призната за виновна по двете повдигнати й обвинения – за убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагането на подкуп на разследващ полицай...

Връщат Анита Мейзер в затвора за кратко | StandartNews.com

Анита Мейзер получи наказание 2 години затвор, след като беше призната за виновна по двете повдигнати й обвинения – за убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагането на подкуп на разследващ полицай. Решението е на Върховния касационен съд и е окончателно, съобщава Дарик.

Мейзер вече е задържана и изтърпява присъдата си в Сливенския затвор. От нея ще бъде приспаднат досегашният й престой зад решетките, който е повече от 22 месеца.

ВКС е уважил и граждански иск, предявен от майката на Димов, в размер на 100 000 лева. Освен това Мейзер трябва да плати и глоба в размер на 4 000 лева. 

Последната инстанция е намалила наказанието на Мейзер, която от Варненския апелативен съд получи 3 години затвор. 

Смъртта на 39-годишния Николай настъпи при заснемането на клип, демонстриращ неговата сила. Във фаталната нощ на 14 август 2016 г. културистът легнал на масажната маса в апартамента на Анита и поискал от нея да му сложи две „свински опашки” на краката, една на ръцете зад гърба му и две на врата, за които настоял да бъдат стегнати допълнително.

Когато обаче се опитал да се освободи от тях, примката се затегнала и довела до задушаването му. В същото време Мейзер се опитвала да включи телефон, за да запише клипа. Виждайки че съпругът й получава гърчове, тя изпаднала в паника. Успяла единствено да го освободи от „свинските опашки” на ръцете му.

Мейзер се уплашила, че ще бъде единствената заподозряна за смъртта на културиста и решила да изнесе трупа от апартамента. Бутнала го от масажната маса в сак, който се опитала да издърпа извън жилището.

Тялото обаче изпаднало от чантата. Тогава Анита Мейзер решила да си създаде алиби, че не е била в дома си, когато мъжът й е починал. Тя се измила и преоблякла, а с автомобила си отишла да пазарува до близка бензиностанция, за да може да бъде запечатана от камерите. После посетила магазин за хранителни стоки, където също имало видеонаблюдение и междувременно изхвърлила пакета със „свински опашки", както и тази, която успяла да скъса от ръцете на Николай.

По-късно, след като била отведена за разпит, Мейзер предложила на разследващия полицай Веселин Радев подкуп от 10 000 евро, после – 20 000 евро, а накрая вдигнала сумата до 30 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай