Вила бълвала 2 г. дрога (ОБЗОР)

Вила бълвала 2 г. дрога (ОБЗОР) | StandartNews.com

8 с белезници заради нарколабораторията край Сливен

Осем души са арестувани при полицейска акция срещу дрогата в Сливен. Те са задържани в момент на правене на синтетични наркотици, обяви пред журналисти Главен комисар Чавдар Божурски, директор на ОДМВР – Сливен.

Осмината са хванати в вила в местността „Мацулка" до крепостта Туида на 19-ти февруари." В къщата намерихме един килограм фосфор, 150 грама ефедрин, 20 грама метамфетамин, подвижна лаборатория, електронни везни, прекурсори и др. Открити са още два броя пушки и един газов пистолет", каза Божурски. Сред задържаните е и една жена – 25 годишната Теодора А. от с. Лозарево, общ. Карнобат. Ръководител на бандата е Хасан Ю. на 35 години от Сливен, който до момента няма криминални регистрации, заяви полицаят. Той е действал заедно със своя брат Сали Ю. Лабораторията е действала от 2013 г., а дрогата е разпространявана в района на Сливен, Ямбол и Карнобат. Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов съобщи, че само на тартора – Хасан е взета мярка за неотклонение до 72 часа.

В понеделник ще му поискаме постоянен арест. „Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 354а, ал. 1 от НК, който предвижда до 10 години затвор", съобщи прокурорът. Той допълни, че Хасан официално се води безработен, но заедно със съпругата си притежават два скъпи автомобила. Това е единадесетата нарколаборатория, разбита от сливенските полицаи в рамките на година. Досега са задържани 18 лица, които вече имат осъдителни присъди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай