Въоръжени и маскирани обраха златарка

Граждани спипаха разбойниците

Въоръжени и маскирани обраха златарка | StandartNews.com

Бургас. Двама въоръжени и маскирани обирджии ограбиха златарски магазин в центъра на Бургас. Дръзкото нападение е станало около 18,30 часа в четвъртък. По това време в бижутерията била 59-годишната продавачка. Разбойниците издебнали момент, когато в магазина нямало други клиенти и нахлули вътре. Единият от мъжете насочил срещу жената пистолет и се разкрещял да не мърда. "Не пипай нищо или ще стане много страшно за теб", извикал маскираният.

Продавачката обаче се опитала да натисне паник бутона, при което единият обирджия я ударил по главата с пистолета. От удара жената паднала на пода. В този момент престъпниците свили цял стелаж със златни синджири и хукнали да бягат. Златарката обаче се развикала за помощ. Виковете й дочули двама мъже, които държали друг златарски магазин на същата улица. Димо и Христо изскочили, веднага разбрали какво се случва и хукнали след маскираните. Единият златар имал колело под ръка и се метнал на него. На около 100 метра той настигнал обирджиите, хвърлил се върху единия и го повалил на земята. Съучастникът му обаче успял да избяга.

Златарите задържали арестанта до идването на полицията. От МВР съобщиха, че заловеният крадец е 23-годишният Д.М. от Бургас, който не е криминално проявен до момента. В него е открит пистолет "Щаер", с който е извършен грабежът. Вторият нападател е установен и в момента се издирва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай