Командоси извадиха барикадиралия се в Овча купел

Кризата в столичния квартал приключи без пострадали

Командоси извадиха барикадиралия се в Овча купел | StandartNews.com

Кризата в столичния квартал „Овча купел” приключи Командоси, полицаи и психолози влязоха в апартамента на 57-годишния мъж. и го изведоха, слеед като мъжът се бе барикадирал в дома си над 20 часа. Той бе откаран първо в болница. Предстои да стане ясно какви са мотивите му. Няма жертви и пострадали, каза шефът на СДВР старши комисар Антон Златанов, който лично ръководеше операцията.

ВИЖ ОЩЕ: Още "вадят" въоръжен мъж от дома му в Овча Купел

За да бъде изведен мъжът, спецполицаи от група „Кобра” влязоха в апартамента му на последния етаж през балконите на двете съседни жилища.

5 изстрела вдигнаха на крак полицията и хората на ул. "Народен герой" 6 малко след 21 ч. снощи. Мъжът започнал да стреля и заплашил, че ще избие всички наоколо. Районът веднага бе отцепен, а спецполицаите охраняваха цяла нож жилището и преговаряха с барикадиралия се. По информация на NOVA мъжът страда от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е многократно в психиатрия. През 2015 г. е вадил пистолет в заведение, а преди месеци е стрелял с газово оръжие по тийнейджъри около блока си.

"Случаят няма нищо общо с този в Лясковец. Лицето страда от психическо заболяване", обясни по-рано днес вътрешният министър Младен Маринов. Той увери, че няма ситуация, в която барикадиралият се мъж да застрашава живота на други граждани или своя собствен.

"Колегите са обградили района, за да бъде задържан. Предполагам, че колегите правят организация и скоро ще бъде изведен. Не сме предприели действие за влизане в жилището, защото няма заплаха за ничий живот", заключи вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай