Ужас всеки ден! Ето какви заплахи чувала Кристина

Проговори шефката на "Анимус"

Ужас всеки ден! Ето какви заплахи чувала Кристина | StandartNews.com

Какво означава да живееш с ужасни заплахи всеки ден?

Това разкри Надежда Стойчева, директор на фондация "Анимус",по повод убийството на 32-годишната Кристина, чието тяло бе намерено в багажник на кола.

От кого се е страхувала Кристина? Нова версия за убийството

"Като се върнеш вкъщи ще завариш трупове". Това е била една от редовните реплики на Калоян към Кристина Георгиева, каза Надежда Стойчева.

"Това е психологически тормоз. Не е имало наранявания, но той я е плашил до смърт", поясни Стойчева и допълни: "Преди 4 години са били заедно, след това  започват тези закани", каза тя.

По думите ѝ дори и полицията, ако няма съгласие от жертвата, не може да направи нищо при подобни случаи на домашно насилие.

"Ние не може да докладваме, а тя утре да каже, че нищо не е станало. Тя не е живяла с този човек. В интимната връзка законодателството не дава голяма защита", каза още директорката на "Анимус" и допълни, че Криси не е вярвала, че някой ще ѝ съдейства, пише Блиц.

"Тя можеше да е жива, ако тя съвместно с нас беше направила тази жалба. Понякога на жените им трябва малко време, да бъдат убедени, да бъдат окуражени. Ако беше написала тази молба... Имаме адвокати, които да ѝ помогнат да направи такава молба. Полицията можеше да се задейства веднага. Можеше да бъде спасена", каза още Стойчева.

"Във въпросния ден, когато изчезва, е имало план да не ходи сама, защо е тръгнала от работа сама, не знам. Преди това тя винаги се движеше с придружители", разкри още тя.

„Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, силна жена. Смятала е, че сама може да организира бягството си“, обясни експертът.

Стойчева добави, че за „Анимус“ това е много тежък момент, защото за първи път губят обърнал се към тях човек.

Тя заяви, че на седмица имат 20 души, които се обръщат към тях за домашно насилие и ситуацията наистина е сериозна. Стойчева смята, че трябват законодателни промени. 

"Окуражавам всички жени, които много се страхуват и са неуверени - институциите могат да помогнат", призова още шефката на организацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай