Уцелен е джипът на Алексей, търкалят се гилзи и снаряди

Уцелен е джипът на Алексей, търкалят се гилзи и снаряди  | StandartNews.com

Атентаторите в столицата са уцелили предната дясна врата на бронирания джип "Мерцедес" на Алексей Петров. Той е бил в колата, но не е пострадал. Минути по-късно негов охранител подава сигнал за атентата на телефон 112.

Предполага се, че освен гилзи, на местопроизшествието има и снаряд и затова специализирани екипи на Дирекция "Оперативно-техническа информация" (ДОТИ) внимателно преглеждат района за евентуални следващи взривове.

В 8.54 ч. чрез телефон 112 е постъпил сигнал, че в кв. „Кръстова вада" на бул. „Черни връх" 67 са стреляли по кола на Алексей Петров. Сигналът е подаден от негов охранител, който в момента не е бил на работа. Вероятно деянието е извършено десетина минути по-рано, а сигналът е подаден със закъснение, което е обичайна практика, за да се изведе от мястото застрашеното лице", заяви вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Софийска градска прокуратура разследва опит за убийство по начин и средства, опасни за мнозина - стрелба с гранатомет по лек автомобил – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 от НК вр. с чл. 18 ал.1 Наказателния кодекс

Извършва се оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. Назначена е балистична експертиза. Извършителят на престъплението се издирва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай