Университетски преподавател откраднал 5000 лв. от учители

Университетски преподавател откраднал 5000 лв. от учители | StandartNews.com

Велико Търново. Преподавател от Софийския университет е успял да измами 13 учители от великотърновско, вземайки им по 400 лв. за обучение по английски език. Даскалите трябвало да учат дистанционно допълнителната специалност в Благоевградския университет и за да не ходят до там да плащат таксите, ги дали на 59-годишния С.Р., който обещал да им плати курса, понеже четял лекции и там.

Полицаите започнали да разследват измамата още през 2009 г. В хода на разследването е установено, че в периода от юли 2007 г. до месец февруари на следващата година С. Р., криминално проявен за измами, успял да заблуди 13 учители в различни средни училища на територията на област В. Търново, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008г. във висше учебно заведение в Благоевград. За семестър софиянецът им поискал по 400 лева, а всъщност таксата била около 130 лв. Една част от тях превел на учебното заведение, а останалите прибрал за себе си. По този начин той ощетил 13-те преподаватели с общо 5 484 лв.

Когато разбрали за измамата, те потърсили съдействие от полицията. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършена измама, при условията на продължавано престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Материалите по разследването вече са предадени на прокуратурата, казаха от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай