Учителка първа надушила "Александър Николов"

Олигофренът направи сума ти поразии, не взеха мерки, а сега нека го издирват, обяви ужилена

Учителка първа надушила "Александър Николов" | StandartNews.com

Първа жалба срещу Спас, от Кочериново, който се прочу като "Александър Николов", подава негова бивша учителка – Радка Тодорова, обяви bTV . Това се случва още през 2011 г., когато тя и 10 нейни приятели са завлечени с доста пари.

Той е прекалено умен, психологически навлиза в света на другите, разказа Тодорова. Той ми стана много близък, разменяхме си дискове с музика. Това беше след като завърши", продължи тя.

В един момент той ми предложи нещо интересно. Да ходим до "Ла Скала", но ми каза, че трябва да сме 11 човека. Събрах 10 човека и предадох парите. Мина време, билети няма.  На уречената дата Спас не се яви. Обадих му се, той взе да шикалкави", разказа Тодорова. След поредна среща със Спас се оказало, че няма никакви билети, няма и агенция, която организира подобна екскурзия.

Тодорова подала сигнал в полицията, после той стигнал до прокуратурата. Всички потърпевши били разпитани. След известно време получила известие, че Спас не е бил намерен и така всичко приключило.

Съжалявам, че тогава не позволих да го набият, защото на такива хора точно това е мярката. Той е безкрайно страхлив и това щеше да го спре, каза тя. Според нея след нейния случай се е отприщила вълната на измами на Спас.

Кариерата на измамника всъщност тръгва от библиотеката в Дупница. Бившата служителка там Мария Георгиева разказа, че той ходел там всеки ден с лаптоп под мишница. Идвал с първите читатели и си тръгвал с последните.

Предлагал изгодно билети на служителките, няколко заминали и се върнали от чужбина. Затова и Мария потърсила услугите му – за сина си и негов приятел. За да стане по-бързо, дали пари на Спас, за да чекира билетите. На летището установили, че няма билети.

Синът на Мария и неговият приятел се върнали в Дупница, намерили Спас и си взели парите обратно "Такъв-онакъв, олигофренът направи сума ти поразии, не взеха мерки, а сега нека го издирват", каза Георгиева.

От прокуратурата заявиха, че той е в България, според разследващите последните му измами са за над 20 000 лв. "В обществото се говори, че Спас наистина мами, даже свои близки хора е измамил преди 7 – 8 години", обяви кметът на Кочериново Иван Минков.

И докато бащата на Спас твърди, че не е виждал сина си от години, в Кочериново се шушука, че той често се прибира вкъщи. "Близки казват, че идва от време на време. Идва, заминава някъде и така. По принцип не стои постоянно тук", каза Минков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай