Убитата рейнджърка - жертва на любовен триъгълник

Прокуратурата иска постоянен арест за бившия командос Светослав Каменов

Убитата рейнджърка - жертва на любовен триъгълник | StandartNews.com

Задържаният за убийството на карловската рейнджърка Светослав Каменов се е оказал излишният в наскоро образуван любовен триъгълник между него, нея и друг мъж. Това разкри marica.bg, позовавайки се на източници от разследването на случая. Психично нестабилният Светослав не е могъл да приеме, че красивата Деси има нова връзка и затова я е убил.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рейнджър с 3 мисии в Ирак убил Десислава

Светослав и Десислава се запознали като  военни в карловската бригада. Между тях пламнала толкова силна любов, че двамата се развели и заживели заедно, сочат данните към момента. Съпругата на Светослав се върнала с двете им деца в Плевен, откъдето е родом, а синът на Десислава останал с баща си в Пловдив. Влюбените се събрали в апартамента на рейнджърката във високите блокове в Карлово. Според информация от разследването, Светослав е участвал с пари за покупката на жилището.

Двамата били заедно 5-6 години, разказват запознати. Наскоро обаче Светослав разбрал, че Десислава е започнала нова връзка. Това го разгневило толкова много, че предпочел да я убие, вместо да я даде на друг.

Както "Стандарт" съобщи двуметровият исполин Светослав е участвал в три мисии в Ирак. 42-годишният мъж е и един от пострадалите при атаката срещу база "Индия" в Кербала през декември 2003 г.  Тогава загинаха 5 български войници, а Каменов е един от 27-те ранени. След като се върнал от бойното поле, се оказало, че видяното и преживяното е повредило психиката му. “Там е превъртял”, споделят под сурдинка негови колеги.

Постоянна мярка "задържане под стража" за Светослав Каменов ще поиска в съда пловдивската окръжна прокуратура. Очаква се това да стане утре или във вторник.

Каменов бе заловен на 7 декември в района на родното му село Зверино в Северна България. На този етап той е направил само частични самопризнания, като е посочил къде е скрил трупа на жертвата си Десислава Стоянова.

Тялото на 40-годишната жена бе намерено в къщата на убиеца в Сопот в ракла под диван. Там е престояло 8 дни. Според аутопсията причината за смъртта на рейнджърката е травма, получена при усукване на шията наляво и надясно - техника, която Каменов придобил по време на службата си в армията.

В колата на Десислава е открита кръв от нея, има и негови отпечатъци. Още се изяснява как точно е станало убийството. Има три версии. Според първата Светослав е убил Деси в апартамента й, а после е пренесъл трупа с нейния автомобил до вилата в Сопот. За да прикрие следите си, бившият командос дал колата за разфасоване в автоморга. След това заминал за родното си Зверино. В апартамента на Десислава обаче не са открити следи от насилие. Напротив - там разследващите завариха подреден дом, включен телевизор, зареждащ се мобилен телефон. В колата има следи от кръв и ако Десислава е била убита в дома й там също щеше да има кървави следи, коментират криминалисти.

Втората версия  е, че красавицата сама е отишла във вилата в Сопот, защото Светослав настоявал да се видят за последно. Но и тази хипотеза не се връзва, защото Десислава е била без кола. Дала я за ремонт на самия Светослав, който разбира от коли и й обещал да се справи бързо.

Третата, най-вероятна хипотеза е, че Десислава е излязла, за да говори със Светослав на улицата. Тогава той я набутал и колата и откарал във вилата, където я е убил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай