Убиха бизнесмен в храсти край шосе (ОБЗОР)

Убиха бизнесмен в храсти край шосе (ОБЗОР) | StandartNews.com

Петрич. Петрички бизнесмен бе убит край пътя между селата Първомай и Кавракирово. Жестокото престъпление е извършено в сряда привечер, сигнал за него е подаден в 18,46 часа от случаен минувач. 46-годишният Орхан Изиров е намерен в безпомощно състояние, все още дишал, но издъхнал минути по-късно. Веднага на място са пристигнали екипи на полицията и Спешен център. Медиците само констатирали смъртта му. При първоначалния оглед е установено, че има голяма рана в областта на слепоочието и скулата, най-вероятно е ударен фатално с твърд предмет. „Категорично се касае за убийство. В момента се извършва аутопсия. Работим заедно с прокуратурата, повече изявления ще има на по-късен етап от разследването", каза шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов.

В близост до мястото на кървавото престъпление е намерен автомобилът „Фолксваген" на убития, който още работел. Колата обаче не е негова, уточниха разследващи. Предполага се, че убийците са го пресрещнали на пътя, измъкнали го от автомобила и го пребили. „Работим по всички версии – наркотици, дългове, неуредени сметки, може да е грабеж, който завършил с убийство. Разпитват се близки и познати, събират се доказателства, образувано е досъдебно производство", казаха криминалисти. Орхан живее със съпругата си Фатиме, която е учител по физика в петричка гимназия, и дъщеря си Нериман в Петрич, на улица „Дунав" №11. Бизнесменът е стопанисвал къща за гости с 4 стаи и барче в село Яворница, където живеят родителите му.

Майка му Рукие и баща му Джевид са бивши учители, сега са пенсионери. Всички в селището са потресени от новината за насилствената смърт на мъжа. „Недоумяваме защо са го убили. Цялата фамилия са интелигентни и възпитани хора. Орхан и сестра му помагат много на родителите си. Те отглеждат зеленчуци, овощни градини и лозя. Много са трудолюбиви", каза кметът на Яворница Стефан Вангелов. Никога не сме чули да има скандали Орхан с който и да било, твърдят жители на селото и комшии в южния град.

В хода на провеждащите се оперативно - издирвателни мероприятия е извършена съдебно - медицинска експертиза. Констатирано е, че причина за настъпилата смърт на лицето са огнестрелни рани в областта на главата. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл.115, ал.1 от НК - умишлено убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай