Убиецът на Милен с обвинение, остава в ареста

Проверяват произхода на парите на богатите му родители

Убиецът на Милен с обвинение, остава в ареста | StandartNews.com

22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на журналиста Милен Цветков и отне живота му, е привлечен като обвиняем и остава в ареста за 72 часа, като се очаква прокуратурата да поиска и постоянния му арест от съда.

Обвинението е за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор.

Първоначално вчера мъжът беше задържан за 24 часа в 4 РПУ в столицата , а днес беше отведен в СДВР, за да му бъде повдигнато обвинение за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“.

Прокуратурата разпореди и проверка на средствата, с които е купен джипът, причинил катастрофата. Колата е собственост на фирмата на майка му. Именно това - как е купен джипът, ще проверява икономическата полиция, съобщават от прокуратурата.

Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа. Фаталният сблъсък стана край мол в София навръх Великден.

Водачът, предизвикал катастрофата, е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. По данни на полицията, в пътното му досие фигурира само едно нарушение. При направен тест за упойващи вещества, пробата му е реагирала на канабис и амфетамин.

Убиецът на Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова – собственост на Миню Стайков, който е в ареста от година и половина и негова съдружничка в няколко от компаниите му. Баща му Асен Николов е бивш кандидат-депутат от листата на НДСВ през 2003 година. В момента е собственик на пекарна „BAGETI“ и ресторант „Махалото“ в столицата.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина Милен Цветков, ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури. Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипът е закупен, като обект на инспекция ще бъдат и родителите на водача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай