Разпитът на Борисов заради Сесил?

Заради скандала между бившия премиер и Радослав Каратанчев

Разпитът на Борисов заради Сесил? | StandartNews.com

Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитан в Главна дирекция „Национална полиция” по сигнал от Пловдив, твърди източник на „Марица”. Той се отнася за последствията от скандала, който се разрази преди 9 години между Борисов и Радослав Каратанчев, баща на тенисистката Сесил Каратанчева.  Тогавашният премиер бе обвинен, че е писал неприлични есемеси на Сесил през 2005-а, когато тя е била непълнолетна

Борисов отрече тези твърдения и ги нарече „нечовешки”. През 2010 г. Каратанчев бе уволнен от държавното дружеството „Академика”, което по онова време управляваше различни спортни имоти. После той отвори фронт срещу тогавашния министър на спорта Свилен  Нейков и ръководството на тенис федерацията, което обвини в злоупотреби.

Междувременно Сесил Каратанчева настоя, че не е била единствената непълнолетна тенисистка, която е била подлагана на тормоз от премиера. Думите й обаче бяха опровергани от пловдивчанина Емил Найденов, чиято дъщеря Александрина била в списъка, за който загатва Сесил. По-късно Найденов заяви, че е бил подложен на натиск, за да застане срещу Каратанчева в медиите, а истината била друга.

Жалбата на Найденов дълго време събирала прах в различни полицейски чекмеджета. Ход й бил даден едва по време на служебното правителство. Самият Найденов вече е разпитан като свидетел на 7 юни.

По информация на „Марица” на разпит по случая са привикани още шефът на федерацията по тенис Стефан Цветков, бившият депутат от ГЕРБ Стефан Дедев и други хора, оказвали натиск върху Найденов да мълчи по случая с есемесите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай