Трупът на изчезналия адвокат изплува в язовир „Белизмата"

Трупът на изчезналия адвокат изплува в язовир „Белизмата" | StandartNews.com

Благоевград. След 10 дни издирване безжизненото тяло на адвокат Здравко Гоцевски от Банско изплува от водите на язовир „Белизмата". Трупът е забелязан в средата на водоема към 07,00 часа в понеделник.

Веднага е подаден сигнал в полицията и Спешен център. Пристигнали са и близки на 44-годишния мъж, които са го разпознали. Медиците само са констатирали смъртта, тялото е транспортирано в болницата на Разлог за извършване на съдебно – медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

Адвокатът бе обявен за издирване на 24 май. Майка му звъннала в полицията, след като синът й не се прибрал в дома си в Банско. Той бе в неизвестност от 22,00 часа на 23 май, петък. Тогава той бил с приятели на язовир „Белизмата". Там банскалията има вила и заведение. В търсенето му се включиха полицаи и планински спасители с кучета, пожарникари и водолази, парковата охрана на Национален парк „Пирин". Водолази от Гоце Делчев започнаха търсене във водите на язовира. На 28 май община Банско организира акция по издирването на Гоцевски, в което се включиха близо 100 доброволци. Търсиха го и с помощта на моторен делтапланер.

Адвокатът обичал да плува във водоема, понякога влизал във водата след употреба на алкохол. Често се хвалел, че може да го преплува целия. За последно Здравко е видян да се прибира във вилата си да спи в петък вечерта. В събота сутринта не излязъл да закуси и служител от ресторанта му отишъл да го извика. В стаята обаче го нямало. Леглото му било прилежно покрито със завивката. В помещението били мобилният му телефон, обувките и дрехите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай