Трио урежда шофьори с фалшиви книжки

Печатница под Царевец снабдявала България с фалшиви документи

Трио урежда шофьори с фалшиви книжки | StandartNews.com

Велико Търново. Антимафиоти от Велико Търново разбиха печатница за фалшиви документи, която снабдявала с ментетата цялата страна. Задържани са трима мъже, които фабрикували шофьорски книжки и контролни талони към тях, както и български и чужди документи са самоличност. Готовата продукция е иззета, наред със заготовки, банкнота от 200 евро менте, преносим компютър, мобилни телефони и друго оборудване.

Работилницата била устроена в апартамент в старата столица. Там е открита и техниката, с която триото е работило. На място са задържани 39-годишен мъж от великотърновското село Малки Чифлик, криминално проявен за кражби, и 28-годишен търновлия. Минути по-късно в дома му в старата столица е задържан и третият член на групата. Той е на 56 години, криминално проявен за подобни престъпления. В момента  спрямо него се води досъдебно производство за същото нарушение на закона, заради което е с наложена мярка „парична гаранция”.

В хода на разследването е установено, че групата се занимавала с незаконната дейност от началото на 2012 година и е набирала материали и поръчки от различни населени места в страната. Последвало е претърсване и изземване от общо четири  имота, ползвани от лицата на територията на Велико Търново и Малки Чифлик. Там са намерени реносим компютър, USB устройство, хард диск, мобилни телефони, СИМ-карти, заготовки за ламиниране и други вещи. Органите на реда се натъкнали и на 4720 къса цигари без поставен акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство за изготвяне на неистински официални документи, в условията на продължавано престъпление и предварителен сговор. Тримата са задържани за срок до 24 часа. Наложени са им мерки за неотклонение „подписки”. Работата по случая продължава, уточниха от пресцентъра на МВР във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай