Трима задигнали до 40 бона от Кауфланд

Крадците не са ползвали оръжие

Трима задигнали до 40 бона от Кауфланд | StandartNews.com

По първоначални данни трима души са извършили обира на голям супермаркет в Сандански, съобщи рано тази сутрин пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР - Благоевград Димитър Кръстев след снощната атака на маскирани.

"На 30 декември в 20.58 ч. на телефон 112 управителят на търговския обект подава сигнал, че три лица чрез взломяване на няколко врати са проникнали в помещение, където се е съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари. Успяват да вземат въпросната сума и да се оттеглят в неизвестна посока", уточни той.

По неофициална информация обаче крадците са успели да задигнат между 30 и 40 000 лева, предаде bTV.

"При извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме към момента данни да са използвали огнестрелно или хладно оръжие. Веднага след подаването на сигнала е мобилизиран целият ресурс на Областната дирекция. Оказано е съдействие незабавно от Главна дирекция "Национална полиция", започнахме мащабни оперативно-издирвателни мероприятия. На по-късен етап след доклад под надзора на прокуратурата и множество действия по разследването", допълни Кръстев.

Полицейският шеф уточни, че престъплението не е извършено в салона на магазина, където все още е имало клиенти, а в едно от офис помещенията. По думите му там се е намирал един служител. Кръстев поясни, че е оказано психическо въздействие върху него като целта е била вербално да го респектират. 

По неофициална информация крадците са проникнали в магазина през задния двор и от там - в сервизно помещение, като охранителите не са успели да предотвратят обира.

Рано сутринта днес в района на магазина все още има полицейско присъствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай