Треньорът от Велинград – мил съпруг, жесток убиец

Наръгал с нож многократно жена си и сина си

Треньорът от Велинград – мил съпруг, жесток убиец | StandartNews.com

Треньорът по плуване Велчо Клешков от Велинград е убил с нож в сърцето жена си Йорданка Пенина, докато тя е спяла. Това е една от версиите, научи БЛИЦ от свои източници на разследването.

23-годишният син на семейството-Владимир, вероятно също е спял, докато баща му го е убивал, но се е събудил и се е борил за живота си. Има следи, които доказват, че между 68-годишният мъж и младежа е имало борба и опити за самозащита от страна на Владимир. По непотвърдена информация на БЛИЦ жертвите на  Велчо не са били убити с по един удар на ножа. Прободени са в областта на сърцата. След това в коридора треньорът се е самоубил, отново с удар в сърцето.

В момента се разпитват свидетели - близки, приятели и роднини, но причината за зверството тъне в мистерия. Никой не може да отговори на въпроса защо психически и физически здрав мъж, който е обичал жена си и единствения си син, е решил да ги ликвидира.

Владимир бил роден с физически увреждания, но родителите добре се грижели за него. Едва ли причина може да е това, коментират наши източници. До момента не изскачат никакви доказателства или поне твърдения за изневери, за финансови затруднения или за нещо, което да е било тайно и скрито от кръга на приятелите.

Йорданка Пенина и Велчо Клешков са дългогодишни треньори в клуба по плуване "Белмекен". Създали са много шампиони. Самата Йорданка е една от олимпийските надежди през 80-те години по плуване. След това става една от най-добрите треньори. Семейството се ползвало с изключителен авторитет в средите си във Велинград, получавало е много награди за дейността си.

Велчо бил тих, скромен, добър човек, готов на всеки да свърши услуга. Любящ съпруг и предан баща, когото съгражданите му давали за пример. Според психолози обаче не е изключено именно при такъв уравновесен човек, нещо изведнъж да се отключи в психиката.

По-рано директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски даде извънредни подробности за кървава семейна драма с три трупа, която се разигра навръх Цветница във Велинград. Той поясни, че сигналът в районното полицейско управление е получен в 09:50 часа вчера. Сигналът бил за „викове и скандали“.

24 часа съобщи, че сигналът е изпратен от брата на убеца, двамата със семействата си живеели под един покрив. Братът на Велчо чул викове от долния етаж и веднага слязъл да види какво става. Брат му обаче го изтикал от вратата и я заключил. Преди да се самоубие след като заклал жена си и сина си, той се опитал да среже и вените си.

„Колегите са се отзовали незабавно, но най-вероятно е отключена агресия при неизяснени обстоятелства. Основната версия, по която работим, е за две убийства и едно самоубийство. Следствените действия продължават“, увери гл. комисар Терзийски. Той разкри, че не е имало сигнали за домашно насилие и побой в семейството на треньора по плуване от Велинград. „Голяма семейна трагедия е“, допълни главен комисар Христо Терзийски.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов от своя страна каза, че нещо е отключило агресията у инструктора, „няма обаче външна намеса“, каза по bTV главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Сигурно е, че 68-годишният мъж е намушкал с нож съпругата си и техния син, а след това се е самоубил. Нашата работа продължава. Надявам се да разберем каква е причината. Може да е психическо заболяване. За съжаление той е мъртъв! Има събрани доказателства, но не мога да ги коментирам“, добави Иванов.

Той отрече мерките срещу разпространението на коронавируса да имат нещо общо с трагедията във Велинград. Миналата година е имало 72 сигнала средно на денонощие за домашно насилие, а сега са 77, заяви главният секретар на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай