Трагедията! Адвокатът на Адриан с потресаващ разказ

Разкри как се чувства той

Трагедията! Адвокатът на Адриан с потресаващ разказ | StandartNews.com

Продължават коментарите за голямата трагедия в София.

Днес съдът решава дали да остави в ареста 18-годишният Адриан Антонов, заради тежкия инцидент ан столичния булевард Сливница, където загинаха Яни и Явор. Прокуратурата е повдигнала срещу него две обвинения - за причиняване на смърт поради непредпазливост на двама души, като деянието е извършено на пешеходна пътека. Кръвните тестове на младежа за алкохол и наркотици са отрицателни. 

Адриан в момента е в пълен шок. За съжаление за съвсем кратко успях да го видя. Момчето категорично е в такова състояние, което въобще не му позволява да ми обясни какво се е случило в деня на инцидента. 

Това коментира пред Нова нюз адвокатът на Адриан Димитър Марковски.

Предполагам, че и средата, в която се намира, не подпомага неговото състояние. Той до момента никога не се е сблъсквал с правоохранителните органи. Така че предполагам, че с течение на времето той ще си върне спомените за този трагичен инцидент, посочи Марковски.

Към момента обвинението на Адриян е, че е карал с несъобразена скорост. Няма никакви обективни данни по въпроса с колко е карал. Това ще стане ясно, когато бъде изготвена експертизата. Смятам, че около месец ще отнеме изготвянето на експертизата, посочи той.

Адриан ми спомена за това, че в момента, в който е усетил удара, той не е видял пешеходците. Причините може да са няколко. Може да си е отклонил вниманието.

Може да е бил заслепен за момент. Това са факти, които трябва да се изследват. Примитивно би било да заклеймяваме Адриан  като виновник. Няма спор, че той е карал колата и е ударил двамата младежи, но е важно да се изследват и обстоятелствата, които имат значение, посочи адвокатът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай