Тинейджър почина от свръхдоза и популярен коктейл

Въпреки усилията на лекарите малко по-късно е настъпил летален изход

Тинейджър почина от свръхдоза и популярен коктейл | StandartNews.com

13-годишен хлапак от старозагорския ромски квартал Лозенец е бил приет в изключително тежко състояние след употреба на синтетичен наркотик в местната болница.

Момчето е било прието около 16,00 часа на 27 август, въпреки усилията на лекарите малко по-късно е настъпил летален изход.

Според информациите, приетият наркотик е от набиращия скорост заради ниската си цена коктейл „Перник“, който е смесица от метаамфетамина “Пико“ и добавки като пудра захар, брашно и нестърган тебешир.

За пръв път „Перник“ беше засечен през 2018 година в дилъри, обслужващи новозагорския квартал „Шести“, още тогава стана ясно, че той ще се разпространява сред най-бедните слоеве поради цената от 8-10 лв за доза при 20 лв за „Пико“.

От Районна прокуратура Стара Загора потвърдиха за трагичния инцидент, образувано е предварително производство за убийство по непредпазливост. Момчето е живеело с по-големия си брат, който е също непълнолетен.

По – големият е нанесъл само един удар на братчето си, час по-късно хлапето е изпаднало в безсъзнание и е било откарано в спешното приемно отделение, където е починало.

При направената аутопсия не са установени следи от травматично увреждане, изпратени са били изследвания за наркотици в Института по криминология при МВР, очакват се резултатите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай