Тежки наказания чакат полицаите гуляйджии

В момента се събират доказателства

Тежки наказания чакат полицаите гуляйджии | StandartNews.com

Най-тежкото наказание очаква четиримата полицаи, които бяха уличени, че са участвали в неразрешено парти.

Това стана в заведение в местността Попина лъка край Сандански, на което са присъствали 18 души по повод раждането на бебе.

Директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов разпореди незабавна проверка за нарушаване на противоепидемичните мерки.

"При нея са събрани данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители на Областна дирекция на МВР-Благоевград, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение", съобщиха от пресцентъра на МВР.

От РЗИ-Благоевград са изготвени покани към участвалите в събитието за съставяне на актове по Закона за здравето във връзка с нарушаване на противоепидемичните мерки.

"С тези действия e подронен авторитетът на министерството и това става в момент, в който всички призоваваме да се спазват мерките и заповедите на здравните органи. Ние сме един от органите, който трябва да осъществява контрол по изпълненията на тези заповеди. Да ги нарушаваме не е най-добрият пример за нашето общество", каза вътрешният министър Христо Терзийски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай