Търсят в GSM-а на Татяна следа за убиеца

Търсят в GSM-а на Татяна следа за убиеца | StandartNews.com

Близките й отричат версията за любовна драма
Проверяват всичките й разговори месеци назад

Полицията се надява телефонът на Татяна Стоянова да помогне да се разкрие нейното убийство. Шефката на кабинета на пазарджишкия кмет бе застреляна с 6 куршума навръх имения си ден в понеделник. В момента се извършва пълна проверка на проведените от нея разговори в последните месеци, ще бъдат разгледани и входящите повиквания към нея.
"Възможно е да е получавала заплахи по телефона, както и да е била изнудвана", казаха криминалисти.

Те останали изненадани, че има над 20 входящи позвънявания след смъртта на Татяна.

"Вероятно много нейни познати са се пробвали да се свържат, след като чули вестта за убийството. Повечето вероятно са искали да се уверят, че това е слух", коментираха разследващи.

Смъртта на дясната ръка на пазарджишкия кмет Тодор Попов продължава да предизвиква дискусии сред жителите на града. Повечето осъждат екзекуцията, казвайки, че ако Татяна е била замесена в далавери, е трябвало да бъде разследвана, а не убита. Други твърдят, че това е брутално възмездие. Трети намират символика в броя на изстреляните по нея патрони. По всичко личи, че убийството е дело на човек, който е професионалист, гласи тезата им. Защо тогава е трябвало в тялото да бъдат изстреляни точно шест куршума?, умуват пазарджиклии. Другото скрито послание е, че убийството е станало точно на именния ден.

Дни преди фаталния понеделник Татяна споделила пред приятели, че мечтае да има син, който да стане прочут футболист, съобщи агенция БЛИЦ. Близките на убитата обаче са скептични към версията за любовна драма, която да е довела до разстрела. Според тях 33-годишната Татяна не е имала сериозна връзка напоследък.

Общински съветници от Пазарджик коментираха, че не са запознати с имотното състояние на Стоянова по повод твърденията, че е имала прекалено висок стандарт за заплатата си на чиновник. Те я описаха като "важен фактор" в администрацията и като човек, който се е ползвал "с високо доверие" и е бил "активен в предизборните кампании на кмета".

Букети с цветя и свещички затрупаха вратата на гаража, в който преди два дни бе разстреляна началничката на кабинета на кмета. Днес тялото й бе освободено от моргата. Днес в 15 ч е поклонението в църквата "Св. Богородица", а час по-късно ще бъде погребението.

Стефка Венчева, в. "Марица"

Прокурор: Няма открито ДНК

Нямам данни за открито ДНК на извършителя при трупа на Татяна Стоянова, каза говорителката на Окръжна прокуратура Снежана Стоянова. Така тя отрече обявената от национална тв версия, че край тялото са намерени следи от килъра. "Ваши колеги дойдоха, за да търсят информация, и единственото, което им казах, е, че има образувано дело срещу неизвестен извършител. Попитаха ме дали на мястото е открито ДНК и отговорих, че днес ми е първи ден на работа и още не съм запозната с материалите по случая. Как се появи ДНК, не мога да ви отговоря, коментира прокурор Стоянова.

Астроложка: Била е изнудвана

Докато разследващите убийството на Татяна Стоянова мълчат, думата взеха гадатели. Цял Пазарджик обсъждаше днес версията на астроложката Йорданка Игнатова-Дени. Според нея шефката на кметския кабинет е била изнудвана. Ето какво пише Дени на базата на астроизследването си, направено днес. "Убийството по данни е станало на 12 януари около 18,30 ч. А аз съставих хорарни карти за момента, в който прочетох данните - 21 ч, и за момента на убийството - 18,30 ч. Но втората карта е само информативна. Първата е най-насочваща или картата, в която се задава въпросът "Кой и по каква причина уби Татяна Стоянова?".

В случая Татяна Стоянова е представена от знака Риби - 7-ми дом на въпросната карта с управители Нептун и Юпитер. А осми дом - смъртта - е представен от Везни с управител Венера. Планетата Венера е в съвпад с Меркурий, който управлява престъпника и местонахождението. За убийството вината е нейна, ако може така да се каже. Тя е свързана с работата и доходите. Вероятно самият килър знае за някои от приходите и е била изнудвана. Това са личните и чуждите пари от рисковани и скрити начинания, които се "знаят", и тя не се е съобразила с нечии изисквания, нечии интереси. Но от друга страна е разполагала и с информация, с която е смятала, че може да бъде защитена. Надявала се е на нечий гръб и защита. Самозаблуда, която води до смъртта. Не е свързано със осуетена сделка, а с вече усвоени пари и корупционни сделки. Тук се преплитат финанси, служба и някаква връзка или по-задълбочено приятелство, ако може така да се каже, но както посочих, причината е финансова и корупционна. Убиецът е представен от планетата Меркурий, която е в съвпад с Венера - скрити пари и информация", твърди астроложката, която се опита да вземе хляба на прокуратурата и полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай