Таксиджията убиец минал психотест през януари

Таксиджията убиец минал психотест през януари | StandartNews.com

Съседи го описват като кротък човек, леля му твърди, че е буен

Таксиметровият шофьор, който уби приятелката си и се опита да се самоубие, е издържал успешно психотест броени месеци преди трагедията. Днес продължи издирването на 48-годишния Петър Стефанов. Във вторник вечер в столичния квартал "Надежда" той наръга до смърт 29-годишната Елена Грекова, с която живее на семейни начала. След убийството таксиджията блъсна 6 паркирани и една движеща се кола в столичния квартал "Люлин" в опит да сложи край на живота си, а после избяга от болницата. Оттогава е в неизвестност.

Нищо преди инцидента не подсказвало за наближаващата трагедия. Напротив, през януари Стефанов минал успешно психотест, каза председателят на Браншовата камара на таксиметровите шофьори инж. Спас Атанасов. Той е разговарял с шефа на фирмата, в която работи Стефанов. От него станало ясно, че 48-годишният мъж работел в компанията от няколко години,

срещу него нямало забележки, документите му били редовни

Във вторник вечерта криминалистите получили сигнал, че в апартамент в блок 238 в квартал "Надежда" е открита мъртва 29-годишна жена. По тялото й имало много прободни рани. Получили и сигнал за катастрофа със седем автомобила, един от които е таксиметров. Инцидентът станал пред блок 546 в "Люлин". Тогава полицаите направили връзка между двата случая.
Около 19,30 ч във вторник 48-годишният Петър Стефанов се прибрал в дома си, където била Елена Грекова - жената, с която живеели без брак от 13 години. Двамата имали 13-годишна дъщеря, която била заминала с родителите на Елена и братовчедите си на село. Никой обаче не чул разправия, а само лаят на домашното куче. След убийството мъжът предизвикал катастрофа в съседния квартал Люлин вероятно в опит да се самоубие. С автомобила си се е врязал в 6 паркирани коли и ударил една движеща се, в която пътували жена и дете. Очевидци разказаха, че шофьорът се държал неадекватно и се опитвал да удари челно другите автомобили.

При инцидента били ранени трима души, включително майка с малко дете и самият виновник за катастрофата. Таксиджията бил закаран в болница, откъдето избягал. Според запознати с разследването именно полицаите, които отишли на адреса в "Надежда" да търсят изчезналия таксиметров шофьор, се натъкнали на убитата жена.
Съседи разказват, че

не са чули скандал или викове

от апартамента, където Петър Стефанов живеел с младата Елена Грекова. Полицаите изясняват мотива за престъплението, като водещата версия е ревност. Самата Елена наскоро споделила пред своя близка в квартала, че иска да се раздели с Петър, което най-вероятно го е подтикнало да посегне на жена си.

Предполага се, че Петър е планирал убийството на жена си, защото е издебнал тя да остане сама в апартамента. В същото жилище живее и бабата на Елена, която ходела за по няколко часа в съседния вход да върши домакинската работа на дъщеря си, докато тя е на вилата. Точно този промеждутък от време е използвал таксиджията, за да ликвидира Елена.
Двамата

заживели заедно, когато тя била едва 16-годишна

Таксиджията вече имал зад гърба си един брак и развод. От него Петър има дъщеря, която живее със семейството си в "Люлин", само на метри от мястото, на което баща й се блъска в паркираните коли.

Всички съседи описват таксиджията като кротък човек. Петър е фен на моторите и колите и точно заради тази страст на младини комшии му лепнали прякора Моториста. Петър не винаги е бил таксиджия. Когато детето им пораснало, Елена и Петър завъртели и търговия на три сергии на пазара в "Люлин". Според други комшии имали и малък магазин. В селото, в което Петър има магазин, никой не го е виждал скоро. Обратно на мнението на съседите му в София, леля му твърди, че той е агресивен. "Много е буен. Обича да обижда хората, да ги наранява", разказа Райка Велинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай