Свидетели пред МВР: Райко Кръвта лично застреля Илиев

Със същата пушка "Аншуц" бил убит и Кьоравия

Свидетели пред МВР: Райко Кръвта лично застреля Илиев | StandartNews.com

Райко Арарски-Кръвта лично е застрелял боса на ВИС Георги Илиев и Васил Горчев-Кьоравия. Тази бомбастична версия разказали двама свидетели пред разследващите, които събират улики срещу бандата Килърите 3 , твърдят източници на "Стандарт". Двамата са застреляни с една и съща пушка "Аншуц", 22 калибър, която бе открита захвърлена след атентата срещу боса на ВИС в курорта Слънчев бряг. Досега разследването бе затруднено поради факта, че при разстрела на Васил Горчев-Кьоравия на 21 януари 2004 г. бе използван леден куршум, по който няма следи от оръжието.

Двамата свидетели са от близкото обкръжение на Райко Кръвта и разказват в детайли подробности около подготовката и осъществяването на двете убийства. Те разкрили в кои хотели в Слънчев бряг и Несебър са били настанени заедно с Кръвта по време на убийството на Георги Илиев, как са получили информация, че след мача на "Локомотив" (Пловдив) Георги Илиев тръгва към заведението "Мултиплейс".

"Използваният магнум куршум е с висока пробивна сила, може да убие сърна от 200 метра. Оптиката пък приближава жертвата като на снимка и може да стреляш, където поискаш", обясниха вчера оръжейни експерти.
Райко Кръвта се е криел в живия плет, висок над 2 метра, само на метри от хотел "Хризантема". Изстрелът е произведен от около 35-40 метра. Подобно беше и разстоянието при разстрела на Илия Павлов, както и на още няколко знакови убийства, припомниха криминалисти вчера.

Както писа "Стандарт" вчера, Райко Кръвта е дебнел Георги Илиев в продължение на 17 месеца, търсейки изгоден момент, за да го ликвидира. Първопричината обаче е разстрелът на наркобоса Васил Горчев-Кьоравия, убит с един куршум на главния площад на Благоевград пред хотел "Ален мак" на 20 януари 2004 г. С убийството на най-авторитетния мафиот в Югозападна България Кръвта искал да разшири териториите си за разпространение на дрога. След това обаче бил извикан на среща от Георги Илиев, който го заплашил, че ще го ликвидира. Оттогава нататък Райко мислел как да убие Илиев.
Пернишкият бос живее точно 48 дни след убийството в Слънчев бряг. На 12 октомври Кръвта също е разстрелян с дузина куршуми от "Калашников" пред заведението "Емералд" в Перник.

Версията, че Райко Кръвта е убиецът на Жоро Илиев, засега обаче не е подкрепена с други доказателства, обясняват участници в разследването. "Има мотив, има улики, но всичко се крепи на показанията на двамата свидетели", признават криминалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай