Вторник,

Станахме за резил! Наши тарикати крали бъчви с олио на Острова

От: Стандарт, снимка dir.bg -
3544
Станахме за резил! Наши тарикати крали бъчви с олио на Острова
A
A
A

Трима българи бяха осъдени да платят глоба от по 525 британски лири, след след като са се признали за виновни за опит за кражба за на голямо количество олио за готвене от супермаркет във Великобритания. Престъплението е извършено през октомври миналата година в град Норич в Източна Англия

Българската банда, която тръгнала от Северен Лондон, пропътувала над 100 мили, за да се опита да открадне бъчви с готварско олио посред бял ден. Тя е била спряна от смели работници в супермаркета. В опита си да ги спрат, те ги заключили в двора за доставки, съобщава DailyMail.

Борис Огнянов (37 г.), Ян Георгиев (43 г.) и Николай Йорданов (44 г.) извършили опита за кражба на фона на драстичния скок при цените на олиото, който го превърна в търсена стока на черния пазар. Според полицията то се рециклира, за да се използва за производство на биогориво.

На тримата българи били платени по 180 паунда, за да откраднат съдовете с олио, предназначени за компания за рециклиране.

Оказва се, че годишно загубите за хазната от кражба на олио за готвене достигат средно 25 милиона паунда заради "загубени мита", съобщава BBC, цитирана от dir.bg.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com