Убийство на косъм заради порта, мъж си реже главата с циркуляр

Полицаите в Тутракан на нокти

Убийство на косъм заради порта, мъж си реже главата с циркуляр | StandartNews.com

Служители на РУ-Тутракан осуетиха опит за убийство на мъж от града, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Сигналът за произшествието е подаден на тел.112 вчера към 18:30 часа. Според първоначалната информация шумът от заваряване на метална порта станал повод за спречкване между двама съседи. Конфликтът ескалирал и единият от мъжете - 62-годишен, възпроизвел изстрел със законно притежавано ловно оръжие, заплашвайки с убийство опонента си.

Отзовавайки се незабавно на сигнала, полицаите заварили двамата мъже в схватка на земята, като 62-годишният държал в ръце зареденото оръжие. Намесата на полицаите се оказала решаваща и нападателят бил неутрализиран, а опитът за убийство осуетен.

62-годишният мъж е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, оръжието му е иззето. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 3 във връзка с чл.1 от НК.

В друг случай от вчера полицаи от Тутракан предотвратиха опит за самоубийство на мъж от крайдунавския град. Вчера на тел.112 самотноживеещ 61-годишен мъж съобщил, че възнамерява да сложи край на живота си. Полицейски екип реагирал мигновено и се отзовал на адреса, където установил мъж с работещ циркуляр в ръка, насочен към шията и главата. Проявявайки съобразителност, полицаите незабавно изключили ел.захранването на уреда, за да преустановят работата му. Въпреки нанесените рани по черепа и кожата, животът на мъжа бил спасен. След оказана на място медицинска помощ той бил транспортиран в болница в Русе, пише dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай