Спряха рекордна контрабанда на цигари

Спряха рекордна контрабанда на цигари | StandartNews.com

Рекордно количество контрабандни цигари са разкрити от служители от мобилна митническа група и Митница Пловдив на граничния ни пункт с Гърция „Капитан Петко войвода".

Задържани са над 5 млн. къса нередовни папироси, открити в автоцистерна, управлявана от българския гражданин Петър Х.
Цигареният трафик е осуетен преди два дни, уточниха от митническата пресслужба.

Пратката е разкрита след като при сканирането на автомобила с рентген митническите служители са забелязали несъответствие с декларирания товар - въглероден диоксид, както и наличието на правоъгълни пакети, които приличали на стекове с цигари.

При допълнителната щателна митническа проверка съмненията им, че става въпрос за трафик на цигари са се доказали. В задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване е открита врата, която е вход към резервоара на автоцистерната. След отваряне на вратата е установено, че в празния резервоар има тютюневи изделия.

Пренасяните нелегално цигари са от различни марки, предимно гръцки и са на стойност близо 2 млн. лева.

С извършения оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Цигарите са иззети.

Водачът на автомобила с марка Ивеко е задържан от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем за контрабандата.

Разследване за контрабанда на цигари в особено големи размери и представляваща особено тежък случай се провежда от разследващ митнически инспектор под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково. Продължават спешните действия по разследването. Вероятно утре мярката на контрабандиста ще бъде гледана в ХОС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай