Спипаха таксиджия-муле в 13 ало измами

Прибирал по 350 лева на удар

Спипаха таксиджия-муле в 13 ало измами | StandartNews.com

Бургас. 60-годишен таксиджия от Бургас е участвал в престъпна схема с ало измами. Той е бил свързващото звено между измамниците и жертвите и е имал задачата да транспортира парите от всеки удар. За услугите си прибирал от 250 до 350 лева на всеки удар.

Таксиджията е задържан преди ден при спецакция на бургаската полиция след последната измама. Това е бил най-големият удар на мошениците, които успели да отмъкнат 12 хиляди лева от 80-годишна пенсионерка от Бургас. Преди седмица на телефона на жената позвънил непознат мъж, който се представил за офицер Андреев от пето районно управление. Той заявил, че дъщеря й и зет й са катастрофирали и са убили дете. За да се покрие случаят и да не се стига до съд измамникът поискал 14 500 лева. Старицата обаче имала само 12 000 и с готовност ги дала с уговорката до ден да събере и остатъка. В уречения час непознат мъж пристигнал и прибрал тлъстата пачка пред дома й. Охранителни камери на близка банка обаче щракнали посредника, който се оказал 60-годишен таксиджия.

Мъжът е направил пълни самопризнания като разказал, че парите от всяка измама пренасял с таксито си до две села в Шуменска област - Струйно и Ушинци. Той обаче твърди, че не познава хората, за които е работил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай