Спипаха руснак, източил над 1 млн. рубли от държавния резерв

Спипаха руснак, източил над 1 млн. рубли от държавния резерв | StandartNews.com

Бургас. Полицията в Бургас задържа руснак, издирван за източване на 1,1 милиона рубли от държавния бюджет на Руската федерация. Арестуваният измамник е Александър Баранов, който от 2012 година живее легално в Бургас и върти търговия у нас.

 

Бургаският окръжен съд постанови Баранов да остане постоянно в ареста, тъй като има опасност да се укрие или да избегне екстрадиция. Руснакът е бил арестуван след молба от Генералната прокуратура на Руската федерация, с която обвинителите искат официално екстрадирането му. От август 2013 година Баранов е обявен за международно издирване от съда в Челябинск. В родината си той е обвинен в измама в особено големи размери.

 

Според представените от руските съдебни власти документи Баранов е уличен, че чрез едноличната си фирма е източил 1 150 000 рубли от държавния бюджет. Парите са били получени неравомерно чрез подправени документи.

 

Арестуваният руснак може да отнесе 10 години затвор, ако обвиненията срещу него бъдат доказани. Делото за екстрадицията му ще се гледа на 4 март тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай