Спипаха мрежа за дизайнерска дрога в нета

Спипаха мрежа за дизайнерска дрога в нета | StandartNews.com

43-годишен димитровградчанин е бил част от звеното за разпространение на дизайнерска дрога чрез интернет, суровината за която пристигала от Латвия. Това стана ясно залата на Хасковския окръжен съд във вторник, когато се гледа мярката на Атанас Вишанов за постоянното му задържане под стража.

Димитровградчанинът е задържан при акция на ГДБОП с пратки на път към куриерската фирма на 26 февруари. По-късно в жилище на ул. "Емилиян Станев", което той обитава било открито и около 8 килограма веществото на прах, част от което било приготвено също за изпращане на клиенти в страната.

Основната суровина българинът получавал от дистрибутор латвиец. Химическата експертиза показва, че съставът й е сходен с наркотичните вещества и техните аналози и има подобен ефект върху човека.

Задачата на Вишанов била да смесва суровината с различни добавки – ароматни треви или китайски чай и други, за да увеличи количеството. Клиентите си той ловял в мрежата като рекламирал стоката като хранителна добавка.

Според прокурора Розалин Трендафилов става дума за мащабна разпространителска мрежа в цялата страна.

Веществото, изпращано от Латвия присъства в списък на забранени за влагане в лекарствата химикали, но не и в този с наркотични вещества и техните аналози, според адвокатът на Вишанов Въпреки исканата по-лека мярка за подопечния му обаче, съдът остави мъжа в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай