Спипаха бивш полицай при опит за въоръжен грабеж

Спипаха бивш полицай при опит за въоръжен грабеж | StandartNews.com

Благоевград. Над 15 въоръжени полицаи, облечени с бронежилетки и с маски на главите, проведоха успешна акция на булевард „Св. св. Кирил и Методий" в Благоевград. Двама души са задържани, единият от които е бивш полицай.

Полицаят и неговият приятел искали да извършат въоръжен грабеж с пистолет на офис на „Easypay" в петък към 18,30 часа. За удара им обаче имало оперативен сигнал в полицията.

Силите на реда изскочиха от два микробуса с пловдивска регистрация, които нямаха никакви отличителни знаци. Това стана на стотина метра под хотел „Ален мак", близо до офиса на ЧЕЗ в града. След съвсем кратка гонка бяха заловени двама мъже, които бяха повалени на земята и им бяха поставени белезници. Един от заловените викаше силно и стряскаше минувачите по отсрещния тротоар.

От ръководството на МВР потвърдиха, че акцията е успешна и при нея са задържани двама мъже. Повече информация засега не можем да дадем, ще има официално изявление на по-късен етап, казаха от МВР.

По непотвърдена информация сред задържаните е бившият полицай Борислав Н. Преди повече от 10 години той бе уволнен от системата на МВР след множество дисциплинарни нарушения, едно от тях е за стрелба в двора на полицията след скандал с колега. Напускайки системата, Борис Н. замина със зелена карта за Америка. Когато се върна в Благоевград, направи несполучлив опит да развива бизнес и стопанисва плаж - дискотека в местността Баларбаши над Благоевград. Призори на 14 октомври 2012 г. заведението бе запалено с коктейл „Молотов". Това съсипа бизнеса му. Според запознати той натрупал дългове в последните 2-3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай