Следа - намериха детска обувка в Якоруда

Продължават да търсят изчезналото дете

Следа - намериха детска обувка в Якоруда | StandartNews.com

Полицията намери детска обувка, която се предполага, че е на малкия Мехмед. Не се знае обаче дали тя е изпаднала при игра, или при приложена сила срещу него, съобщава Нова телевизия.

В момента районът се облита и с дрон.

Хората разказват как автомобил с тъмни стъкла е обикалял в село Места и е предлагал на деца да ги повози. За момента обаче това не е потвърдено и не се знае кои са били хората в автомобила. 

В същото време комисар Дойчин Дойчинов, директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград заяви, че сигнал за изчезналото дете е подаден снощи около 18.00 часа от бащата на детето.

Роднините са установили някъде час и половина по-рано изчезването. Последното е забелязано от съседи около 17.00 часа, тоест един час преди подаването на сигнала. „От тогава нататък започват и активните действия по издирването, които продължават и към момента

Всички мероприятия, които могат да бъдат приложение са приложени. Включили сме над 70 полицейски служители. Пристигат и още. Има и от Жандармерията”, каза още комисар Дойчинов.

„Акцията, ако е необходимо ще бъде на територията на цялата страна. В момента е на територията на Област Благоевград, но се проверяват и адреси във Велинград.

Включени са и следови кучета, както и други специалисти, които са експерти по издирванията. Още от снощи Планински спасители се включиха в издирването”, подчерта комисар Дойчинов.

Полицията в Благоевград разпространиха призив за издирване на изчезналия Мехмед. Изчезналото дете е високо около 80 см, с руса коса и кафяви очи. Облечено е със синя жилетка с дълъг ръкав и розови панталонки.

Обуто е с чехли. Последно е било забелязано около 16:00 часа на 23.09.2020 г. в двора на дома си в гр.Якоруда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай