Скандал! Член на Наглите на свобода

Пуснат под условна присъда

Скандал! Член на Наглите на свобода | StandartNews.com

Прокопи Прокопиев от страховитата банда за отвличане „Наглите“ е освободен условно предсрочно от затвора още през август. Това съобщиха от Софийския градски съд пред „Телеграф“. Протест от прокуратурата не е бил депозиран, допълват още оттам. 

Прокопиев се оказва свободен 1 година и 2 месеца преди да изтече присъдата му. Той бе осъден на 18 години решетки за участие в организирана престъпна група за отвличания. Именно той е сочен и за един от хората, рязали пръсти от някои от жертвите. От данните по делото става ясно, че Прокопи е стопил малко над 4 години и 8 месеца от наказанието с труд. Последно работил като калкулант.

Похвално

Затворническата администрация дава изключително позитивно становище за лишения от свобода. Излиза, че Прокопи е бил изключително послушен затворник. Работел усърдно, не влизал в конфликти, бил уравновесен. Именно заради това бил награждаван многократно с отпуски, като винаги се връщал в тюрмата. Режимът му постепенно бил сменен на лек. От докладите на затворническата администрация излиза, че рискът му от рецидив е намалял значително и той вече не е опасен за обществото. Заради това, както и заради факта, че е изтърпял повече от половината си наказание, градските магистрати са решили да го пуснат предсрочно, като му наложили регулярни посещения при пробационен служител за времето от 1 г. и 2 месеца, които остават до края на присъдата. 

Етапно

Освен Прокопиев, от затвора още преди повече от година бе пуснат и друг известен член на бандата - Данчо Релето. Няколко месеца след като се видя свободен, Релето отново се сблъска с органите на реда. Той бе арестуван във връзка с кражба на автомобили и прекара няколко денонощия в ареста. През 2014 г. ВКС осъди окончателно Прокопиев, Релето, Ивайло Евтимов - Йожи на 18 години затвор. На 10 години бе осъден и Любомир Димитров- Гребеца. Те отнесоха присъдите си заради похищенията над Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Илиян Цанев, Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Вени Величков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай