Синът на Катя Лерца подгонен за отвличане и побой

Той също застана пред съда

Синът на Катя Лерца подгонен за отвличане и побой | StandartNews.com

22-годишният син на Катя Лерца, която прегази и уби на място полицай в Пловдив, също застана пред съда, който гледа мярката му за неотклонение по обвинение в отвличане, побой и грабеж.

На 19 септември т.г. около 1,00 часа през нощта, 22-годишният Костадин и един от приятелите му позвънили на вратата на 44-годишен пловдивчанин, който преди време откраднал от съпруга на Катя Лерца бензинова резачка, а след това я е оставил в заложна къща срещу сума от близо 200 лева.

Двамата млади мъже издърпали длъжника от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо. Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители. Синът на Катя Лерца и тримата му другари са возили жертвта си по пътя към хижа "Студенец", завързан чисто гол в багажника на автомобила, управляван от Смиленов.

След това са пъхнали в гърлото му дървена дръжка на малка брадвичка, нанесли са му побой, а освен това залепили тиксо на един от пръстите, за да му кажат докъде ще го отрежат.

От разследването става ясно, че четиримата задигнали мобилния телефон на жертвата си, дебитна карта и сумата от 20 лева. След това последвало предложение да го закарат до язовир Въча, за да го хвърлят в него. Идеята обаче се видяла прекалено радикална на останалите участници, които решили , че наказанието му е достатъчно,

22-годишният син на Катя Лерца и другите двама обвиняеми остават зад решетките.

На четвъртия съучастник Илиян Смиленов, от "задържане по стража" мярката е изменена в парична гаранция от 5 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай