Син изгори баща си

Син изгори баща си | StandartNews.com

Син драсна клечката на своя баща и го изгори до въглен. Преди това 39-годишният Любомир залял 62-годишния си баща, който също се казва Любомир, със запалителна течност. 

Драмата се разигра в петък вечерта в село Джинот в ямболската община Стралджа. 

"Това, което знам, е че синът е залял баща си със запалителна течност и го е подпалил. По това време на първия етаж в къщата е била и съпругата на жертвата Мария. Тя се опитала да гаси мъжа си с чаршаф, който обаче възпламенил огъня още по-силно и Любомир изгорял". Това заяви пред "Стандарт" кметът на селото Георги Василев. 

Виждайки, е цялата къща гори, синът и майка му се опитали да излязат, но вратата на първия етаж се оказала заключена. 

"Най-вероятно не са имали време да търсят ключове, затова са се качили на втория етаж, откъдето са скочили върху асмата и така са стигнали до земята, спасявайки се", обясни кметът. След като пристигнали две пожарни от общинския център Стралджа, гасенето започнало. 

"Аз отидох около 23 ч., но вече беше твърде късно. Къщата изгоря, а вътре бе намерен трупът на Любомир", обясни Георги Василев.

"Това, което са ви казали от селото отговаря на истината. Синът е задържан и ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение, както и ще му се повдигне обвинение. В момента се работи активно по случая", каза пред "Стандарт" окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. 

Стана ясно, че извършителят на престъплението е бил болен и трудно се е движил без патерици. "Бащата се грижеше за сина си. Самият той бе безработен и доскоро беше при мен в кметството по временната заетост. Много добър човек, професионален зидар, когото хората търсеха, а той на никого не отказваше. Говори се, че синът е пийвал повечко", каза кметът Георги Василев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай