Син и тъща оборват алибито на ченгето Караджов

Син и тъща оборват алибито на ченгето Караджов | StandartNews.com

Синът на пловдивския полицай Венцислав Караджов, който е обвинен за убийството на неговите родители, е оборил оневиняващата версия на баща си. Според арестуваното ченге на 15 май между 19 и 20 часа - времето на двойния разстрел, той си е бил вкъщи. Синът на Караджов - 15-годишният Алекс, обаче е дал показания, че точно в този период от време баща му не бил у дома си. Това потвърждава и приятел на сина - Петър.

Той заявил, че около 21 часа на 15 май Алекс му е казал: "Баща ми го няма вкъщи, на вилата е, хайде да играем на компютъра". Според адвокат Зоя Тошкова, която защитава Караджов, детето се заблудило, защото в този момент валял дъжд и бащата слязъл до долу, за да погледне уплътнението на колата, което било проблемно. Именно заради това уплътнение на същия ден в същия час между 19 и 20 часа съпругата на Караджов - Каля, закарала колата до дома на свекъра си и я оставила в гаража. Адвокат Тошкова е категорична, че след като е огледал колата, полицаят се качил обратно в жилището си.

Каля Караджова пък е призована утре в полицията, за да й бъде повдигнато обвинение като съучастник в престъплението.
Прокуратурата твърди още, че на видеозаписите на ул. "София", където е извършено зверството, се вижда как Каля минава с колата, а вътре е съпругът й Венцислав. Според Тошкова на записите се вижда само Каля как минава с колата, а след това си тръгва пеша с чадър.

Преди дни на разпит в четири часа сутринта е била притисната тъщата на полицая Мария Рекина да каже, че в момента на убийството той не си е бил у дома. Така тя е променила първите си показания, каза още адвокат Тошкова.
Все още не е намерено оръжието на престъплението. В продължение на няколко дни полицаи извършиха девет огледа в дома на Караджови и преровиха с металотърсачи целия балкан над село Дедево, за да търсят пистолета, с който бяха разстреляни двамата пенсионери.

Междувременно стана ясно, че убитата с пет куршума Божура Караджова се е опитала да се обади за помощ при първите изстрели срещу нея и мъжа й. Калъфчето и мобилният й телефон са били открити край трупа й, съобщава "Монитор". Възрастната жена дори не е могла да се зарадва на спечеленото дело за имота им срещу сина им Венцислав Караджов, който впоследствие бе обвинен в убийствата на майка си и баща си.

"Ние спечелихме делото, но той ще ни убие. Лично или ще наеме някого", казала тя на съседка преди убийствата. Това стана ясно по време на мярката за неотклонение на обвинения в убийствата на родителите си Божура и Цветан Венцислав Караджов.

На 17 май от Венцислав били взети отривки от устата и ръцете. Физико-химическата експертиза установила, че има наличие на барут и барутни частици, които според вещото лице остават до 5 дни след стрелба. Последните служебни стрелби на полицая обаче са били проведени на 4 април. Венцислав отново отрича това да е вярно. По думите му той е ходил до стрелбището на ДАИКС на 5 май, а дни преди убийствата си е купил пластина за спусъка на служебния си пистолет и я е сменил на бюрото си в управлението. Оттам били следите от барут по ръцете му, заяви обвиняемият.

Според неговата адвокатка Зоя Тошкова във физико-химическата експертиза на гилзите не е открито веществото "барий", което е намерено по ръцете на Венцислав. По гилзите имало само олово, антимон и калай, така че стрелецът не е бил синът на убитите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай