Шокиращи подробности за най-известните крадци - Испанеца, Иляка и Кокича

Задигнали дори детска касичка с левчета

Шокиращи подробности за най-известните крадци - Испанеца, Иляка и Кокича | StandartNews.com

Шокиращи подробности излязоха за тримата най-известни крадци в София - Испанеца, Иляка и Кокича. Те най-после бяха задържани преди дни. Поредното им задържане стана минути след последното им престъпление.

Първи по петите им тръгва случаен гражданин, а в гонката се включват и униформени.

5 декември посред бял ден в столичния квартал „Лагера“ мъж забелязва трима непознати с раници да излизат от входа му.

„Задал е въпрос "Какво правите тук", същите са избутали майка му и оттам са започнали да ги преследват“, каза старши инспектор Иван Султов от Охранителна полиция в 6 РПУ.

Преследването започва, а в този момент случайно преминава и полицейски патрул. Униформените виждат какво се случва и те също се включват в гонката.

Тя завършва след по-малко от 300 метра. Полицаите задържат двама, a третият е арестуван от мъжа, който първи ги забелязва. Oказва се, че те са добре познати на полицията.

И трите лица са от активния криминален контингент. Техните прякори са Испанеца, Иляка и Кокича. Активни са доста по тази линия на апартаментни кражби и други от същия вид.

След ареста у мъжете са открити златни накити, пари, както и предмети за разбиване на врати и ключалки.

При последната си кражба Испанеца, Иляка и Кокича са задигнали дори и касичка, в която имало по 1 и 2 лева, съобщава bTV.

След арестите са претърсени и домовете им. Там са открити и бижута и часовници.

Испанеца, Иляка и Кокича са с повдигнати обвинения и в ареста.

И тримата са лежали в затвора. Иляка е реабилитиран, а първата му криминална регистрация е още от началото на 90-е години. За последните 10 години Кокича е съден за кражби три пъти. С богато криминално минало е и Димитър Иванов – Испанеца. През 2020 г. е осъден на 2 години и половина затвор заради грабеж. Тогава той и двама негови съучастници успяват да откраднат близо 84 000 лева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай