Неделя,

Шок! Женска компания помогнала за обира с тротинетките

От: СТАНДАРТ -
2041
Шок! Женска компания помогнала за обира с тротинетките
A
A
A

Невероятни разкрития за холивудския обир на руския ресторант „Друзья“ в центъра на София.

Женска компания е сред заподозрените за съпричастност с кражбата, пише „Телеграф“.

Според първоначалните данни две или повече жени, които са празнували 8 март в заведението на улица „Шипка“ 34, са били в ролята на съгледвачи и са подавали информация към крадците.

Ресторантът бе атакуван минути след като последните клиенти са си тръгнали.

Около 2 часа след полунощ маскирани с противогази мъже нахлули в заведението и напръскали със спрей две от сервитьорките. Жените тъкмо броели оборота, който бил около 24 000 лева.

Сумата била заработена само за няколко часа, тъй като заведението се пукало по шевовете на празничния 8 март. Нападателите бързо изтръгнали от ръцете на служителките сумата и духнали с електрически тротинетки, които паркирали пред ресторанта.

Напръсканите със спрей сервитьорки са на 25 и 33 години. Оказана им е помощ в „ИСУЛ-Царица Йоанна“. Настанени са с опасност от задушаване и силна уплаха.

Те вече са били посетени от разследващ полицай, за да дадат показания. Те също обаче не са успели да видят добре нападателите.

Криминалистите са категорични, че моментът на обира не е избран случайно, а е тъкмо заради очаквания добър оборот на женския празник. В момента се преглеждат всички камери в района.

Разпитан е и пазачът, който е бил в будката на паркинга на Руския културно-информационен център.

Той не е успял да види добре нападателите, но му направило впечатление, че са с тротинетки. Това допълнително разсеяло съмненията му, че е възможно да са крадци, както впоследствие се оказало.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com