Шок! Варненец нападна полицаи и му се случи случка

След битов скандал варненецът нападнал дошлите на проверка служители на реда

Шок! Варненец нападна полицаи и му се случи случка | StandartNews.com

Жител на Варна стреля с пневматична пушка срещу полицейски патрул. Случаят е от понеделник. Полицаите са се отзовали на подаден сигнал за битов скандал, но се сблъскали с явна съпротива от страна на 50-годишен мъж, който възпрепятствал изпълнението на задълженията им по опазване на обществения ред.

"Получихме сигнал за битов скандал, още при слизането от автомобила лицето, което се намираше на терасата, възпроизведе няколко изстрела по нас, успяхме да се скрием. Лицето излезе от къщата в двора, в ръцете си имаше пушка и лопата. Насочи пушката директно към нас, което наложи използването на оръжие със стоп патрони, извади нож и се опита да го използва. Единият от колегите ми е със счупена ръка, аз съм с леко нараняване на дланта", разказа пред БНТ мл. инспектор Руслан Проданов от Пето районно управление-Варна.

"Лицето е задържано за 72 часа. Ще се извършват експертизи. Лицето няма предходни прояви, не е криминално проявен, имал е големи семейни проблеми, прекарал е 2 тежки заболявания, за които е взимал силни медикаменти, медицинско лице може да каже как са му се отразили", допълни Явор Колев, началник на Пето районно управление-Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай